Om je logistieke activiteiten te vereenvoudigen, is het ideaal dat je deze uitbesteedt. Het uitbesteden van je webshop fulfilment geeft je de mogelijkheid om je te focussen op andere aspecten van je bedrijf. De meeste public warehousing verzorgt de fulfilment van je webshop van ontvangst tot verzending. Effectieve fulfilment oplossingen ondersteunen je bij het beheren en functioneren van je webshop.

Hoe werkt fulfilment?

Fulfilment is het proces dat zich richt op het afhandelen en verwerken van orders die voortkomen uit klantcontact. Kortom, het afhandelen van bestellingen van webshops. Deze bestellingen kunnen binnenkomen via de webshop of een ander gewenst kanaal via het warehouse management systeem (WMS) van je e-commerce bedrijf. Fulfilment is een heel breed proces, van het ontvangen van goederen in het magazijn, het orderpicken, het klaarmaken van bestellingen, het versturen van pakketten naar je klant en zelfs het verwerken van retouren. Ook zijn er fulfilment centra. Een fulfilment center maakt het voor webshops mogelijk om opslag en verzending uit te besteden. Een fulfilment center neemt disciplines van het logistieke proces over om je e-commerce bedrijf te ontzorgen. Zeker als je geen grote fysieke magazijnen hebt om je producten op te slaan. Je stuurt je voorraad naar een fulfilment centrum en zij maken alle bestellingen klaar voor verzending en verzenden deze naar je klanten. Het fulfilment center verwerkt ook retouren. Kortom, zij nemen je het voorraadbeheer uit handen.

E-fulfilment gebruiken

Wanneer je een gerenommeerd fulfilmentbedrijf voor je online winkels gebruikt en betuttelt, zullen hun geautomatiseerde processen het mogelijk maken om een ​​bijna foutloos bestelproces te garanderen. Sommige fulfilment bedrijven hebben de meest geavanceerde systemen in hun soort. Om het je zo makkelijk mogelijk te maken, zorgen zij ervoor dat je bedrijfssoftware naadloos aansluit op die van hen. Dit komt goed uit voor je bedrijf. Ze zullen hun diensten ook integreren in je supply chain management. Voor jouw en je klanten hoeft er niets te veranderen.

Naadloos proces

In de digitale wereld is er enorm veel ruimte voor e-fulfilment. Het hele proces van order tot orderpicking en levering en nazorg zijn natuurlijk kenmerkend voor grote webshops en e-commerce bedrijven. Door te zorgen voor een goede fulfilment van een product is ook een tevreden gevoel bij je klanten verzekerd. Niet alleen het kopen of verkopen van producten is tegenwoordig belangrijk, ook de zorg voor je klanten en het controleren of alles in goede orde is ontvangen en afgeleverd speelt een grote rol. Uitbesteden aan een fulfilmentbedrijf helpt je ​​bedrijf dus.