Een eigen woning hebben, betekent ook dat je al het onderhoud zelf moet doen. Wanneer je nog jong bent, is dit niet zo’n probleem. Wanneer je echter ouder wordt, kan dit steeds lastiger worden. Gelukkig zijn er manieren om dit onderhoud uit te besteden voor een prijs waar je niet wakker van hoeft te liggen. In dit artikel laten we je zien wat het Veilig Wonen abonnement van Univé je te bieden heeft. Je zult zien dat wanneer je dit abonnement afsluit je niet alleen het onderhoud niet meer zelf hoeft uit te voeren, maar ook dat je zelfs niet eens meer bij hoeft te houden wanneer dit onderhoud gepleegd moet worden. 

Veilig Wonen 

Univé biedt een Veilig Wonen verzekering waarmee je vele soorten onderhoud aan je woning kunt uitbesteden. Zo kun je bijvoorbeeld het schoorsteenvegen overlaten aan een expert. Deze persoon komt langs en zal de schoorsteen grondig vegen. Omdat het altijd mensen uit jouw buurt zijn, kun je er zeker van zijn dat je goed geholpen zult worden. Door je schoorsteen regelmatig te laten vegen, voorkom je dat er allerlei zeer schadelijke en brandbare stoffen in de schoorsteen ophopen waardoor je een aanzienlijk risico op brand loopt. Bovendien is een schone schoorsteen veel beter wanneer je je kachel goed wilt laten branden. Sluit deze verzekering eenvoudig af via de site van Univé. Een schoorsteenveger zal dan binnenkort gelijk contact met je opnemen om je schoorsteen te komen vegen. Vervolgens houdt deze specialist zelf bij wanneer het weer tijd is voor de volgende ronde. Hij of zij zal dan contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. 

Je cv-ketel altijd in goede staat

Nu de temperaturen weer zijn gedaald, moet je er niet aan denken dat je cv er ineens mee ophoudt. Met de Veilig Wonen verzekeringen kun je ook dit onderhoud uitbesteden. Je kunt voor een lage maandpremie altijd zeker zijn van een monteur die jouw installatie tijdig komt controleren en indien nodig, repareren. Sluit je deze verzekering af, dan komt de monteur langs om je ketel in een basisconditie te brengen. Deze kosten komen voor jouw rekening. Daarna begint jouw abonnement en kun je regelmatig een monteur verwachten die jouw installatie en leidingen even goed nakijkt. Zo voorkom je dat je in de winter ineens zonder verwarming komt te zitten. Mocht er al eens iets onverwachts gebeuren, dan kun je gelijk contact opnemen met de specialist. 

Nooit meer werk van je dakgoten 

Heb jij er ook zo’n hekel aan om je dakgoten schoon te maken? Dit werk is niet alleen vervelend, het kan ook gevaarlijk zijn. Vandaar dat het beter is om op latere leeftijd een abonnement af te sluiten voor het reinigen van je dakgoot. Een schoonmaker komt langs en neemt alles mee wat nodig is om het werk goed uit te voeren. Zo voorkom je dat je dakgoten vollopen en overstromen en daardoor lekkage veroorzaken in jouw woning. Check de site van Univé om al deze verzekeringen af te sluiten.