Je gaat binnenkort verhuizen. Verhuizen is spannend en er komt veel op je af. Laat je de verhuizing verzorgen door een verhuisbedrijf? Dan start de zoektocht naar een goed verhuisbedrijf al vrij snel. Hoe kies je een goed verhuisbedrijf? Welke moet je kiezen en waar moet je opletten? Onderstaand schrijven geeft je 3 tips bij het kiezen van een goed verhuisbedrijf, zoals Bravoverhuizingen.nl.

Tip 1: Een erkende verhuizer opzoeken

De eerste tip bestaat uit het onderzoeken of een verhuisbedrijf erkend is. Erkende verhuizers staan voor vakkundig opgeleid personeel om je verhuizing in goede banen te leiden. Het personeel is gecertificeerd en gespecialiseerd in het vak. Ook zorgt een erkende verhuizer voor het verzekeringsplaatje. Mocht er enige schade aan je inboedel optreden, dan is een erkende verhuizer verzekerd. Dit kunnen vaak hoge bedragen zijn. Het kiezen voor een niet erkende verhuizer kan al met al duurder uitpakken, omdat er minder zekerheid is. Erkende verhuizers bieden deze zekerheid gelukkig wel, omdat je inboedel tot 100.000 euro volledig verzekerd is op basis van de nieuwwaarde. Treedt er verlies of diefstal op gedurende je verhuizing? Ook dan biedt een erkende verhuizer oplossingen. Je krijgt daarbij een maximale vergoeding van 5000 euro per gebeurtenis.

Tip 2: Bekijk de beoordelingen of reviews

Middels het internet kun je veel onderzoek verrichten. Ook het vinden van een goed verhuisbedrijf geschiedt veelal via het internet of door een tip van vrienden en familie. Heb je een verhuisbedrijf op het oog? Dan is het goed om de beoordelingen, ook wel de reviews van het verhuisbedrijf te gaan bekijken. Meerdere mensen hebben immers ervaring met het verhuisbedrijf en laten een beoordeling achter. Deze beoordelingen kun je op diverse plaatsen op het internet terugvinden. De website van het verhuisbedrijf heeft zo nu en dan ook beoordelingen staan, maar het is goed om ook buiten de website van het verhuisbedrijf naar beoordelingen te zoeken. Op deze manier weet je precies wat je te wachten staat met het desbetreffende verhuisbedrijf.

Tip 3: Heeft het verhuisbedrijf voldoende ervaring?

Verhuisbedrijven bouwen na verloop van tijd ervaring op in het vak. Beginnersfouten zijn dan niet vaak meer aan de orde, aangezien het verhuisbedrijf een zekere mate van groei doormaakt. Ervaring geeft echter niet altijd garantie op een goede kwaliteit. Heb je een nieuw bedrijf op het oog? Omdat deze je bijvoorbeeld is aangeraden door familie of vrienden? Dan kun je ook tip 2 nog eens meenemen en kijken of er al een beoordeling over het nieuwe verhuisbedrijf beschikbaar is.

Bron: www.vloerenxpert.nl