Zwaartekracht rollenbanen zijn niet aangedreven rollenbanen die ideaal zijn voor de logistieke sector. Rollenbanen zijn simpele en efficiënte transportsystemen die allerlei soorten goederen over korte afstanden kunnen verplaatsen. Rollenbanen zijn systemen die bestaan uit meerdere rollers die in een lichte helling zijn gemonteerd, waardoor objecten naar beneden bewegen dankzij de zwaartekracht. Hoewel rollenbanen veel worden gebruikt in distributiecentra, waar producten efficiënt getransporteerd moeten worden van bijvoorbeeld de opslagruimte naar de vrachtwagens, zijn er nog meer situaties waarin rollenbanen van essentieel belang zijn. In dit artikel lees je over twee van deze situaties.

Productieprocessen

Rollenbanen zijn essentiële hulpmiddelen bij productieprocessen, mits ze goed ontworpen zijn. De banen van Eslogic zijn bijvoorbeeld ontworpen met een dichte buitenkant, waardoor ze veel meer veiligheid en comfort bieden in de werkomgeving. Met deze rollenbanen kan het productieproces veel sneller en efficiënter verlopen, aangezien medewerkers niet langer de lastige taak hebben van het tillen en verplaatsen van goederen. In plaats daarvan worden goederen automatisch van de ene naar de andere werkplek getransporteerd, zonder de inzet van personeel. Dit leidt niet alleen tot een hogere productiviteit, maar heeft ook een positief effect op het welzijn van werknemers, aangezien het tillen en verplaatsen van zware goederen schadelijk kan zijn voor het lichaam.

Luchthavens

Rollenbanen worden niet alleen gebruikt in magazijnen en fabrieken, maar zijn ook een veelvoorkomend verschijnsel op luchthavens. Bagage moet namelijk op een efficiënte manier worden vervoerd, van de terminal naar het juiste vliegtuig en door de scanners heen. Dankzij de zwaartekracht rollenbanen wordt het proces van het vervoeren van bagage op de luchthaven enorm versneld en geautomatiseerd. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook mankracht. De doorstroom van passagiers en bagage stukken wordt zo versneld, waardoor het reisproces soepeler verloopt.

Let op het gewicht

Als je op zoek bent naar goede rollenbanen voor jouw bedrijf, is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren zoals het gewicht van de te vervoeren goederen en het materiaal van de rollenbaan. Door te investeren in kwalitatieve rollenbanen kun je de productiviteit van jouw bedrijf verhogen en tegelijkertijd het welzijn van werknemers verbeteren. Bij een gespecialiseerde leverancier kun je terecht voor advies en een ruim aanbod aan verschillende soorten rollenbanen. Zorg dat je bedrijf ook profiteert van de voordelen van rollenbanen en neem contact op met een professional voor een vrijblijvend adviesgesprek.